• Wpisów: 359
  • Średnio co: 9 dni
  • Ostatni wpis: 152 dni temu, 14:43
  • Licznik odwiedzin: 124 423 / 3293 dni
 
atkatka
 
Baleron gotowany - 0.9
Baranina - 0
Benecol margaryna - 0
Boczek wieprzowy - 0
Brandy - 0
Cielęcina - 0
Coca Cola light - 0
Delma margaryna - 0,2
Dorsz świeży + wędzony - 0
Flaki wołowe suche - 0
Flądra świeża - 0
Gęś tusza - 0
Gin - 0
Halibut świeży - 0
Herbata - 0
Homary - 0.5
Indyk (mięso bez skóry) - 0
Jajka sadzone - 0,9
Jajecznica - 0.8
Jajko bialko - 0.8
Jajko cale - 1
Jajko żółtko - 0,7
Jałówcówka wódka - 0
Kabanosy - 0
Kaczka tuszka - 0
Karkówka wieprzowa - 0
Karp świeży - 0
Kawa bez cukru - 0,3
Kielbasa krakowska parzona/sucha - 0
Kielbasa myśliwska - 0
Kielbasa parówkowa - 0,1
Kielbasa podwawelska - 0,9
Kielbasa szynkowa - 0
Kielbasa szynkowa z indyka - 0,2
Kielbasa szynkowa z kurczaka - 0
Kielbasa toruńska - 0
Kielbasa zwyczajna - 0,1
Kielbasa żywiecka - 0
Kurczak ze skórą/bez skóry - 0
Łopatka - 0
Łosoś świeży - 0
Makrela wędzona - 0
Maslo roslinne - 0
Morlinki parówki - 0,4
Pepsi Light - 0
Oleje - 0
Oliwa z oliwek - 0,2
Parówki popularne - 0
Poledwica wolowa - 0
Salceson czarny = 0
Sardynki w oleju - 0
Schab wędzony/surowy - 0
Ser feta - 1
Ser plesniowy brie - 0
Gouda - 1
Mozarella - 0
Serca wieprzowe - 0
Smalec - 0
Szprot wędzony - 0
Szynka surowa/wędzona/gotowana - 0
Śledź solony/ w oleju - 0
Tuńczyk - 0
Węgorz wędzony - 0
Whisky - 0
Wieprzowina golonka/karkówka/łopatka/boczek/schab - 0
Wołowina - wszystko - 0
Wódka - 0
Żeberka - 0

Nie możesz dodać komentarza.

  Wyświetlanie: od najstarszego | od najnowszego
  •  
     
    Właśnie robię dietę dla taty - cukrzyka, więc produkty bez węglowodanów spisane w małej pigułce to świetna rzecz:) dziękuję
     
  •  
     
    BH.40.
    MOTTO: INFO  o węglowodanach.
    __WYSOKIE  węglowodany, to takie, które po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany, podnoszą poziom cukru o więcej niż 26% (od 26,01% wzrostu).
    __NISKIE  węglowodany; to,
    1. zalecane: wzrost poziomu cukru po spożyciu od 0-13%, lub
    2. dozwolone: wzrost poziomu cukru od 13,01-26,00%.
    Takimi badaniami można łatwo i jednoznacznie potwierdzić sobie, tzw. __INDEKS GLIKEMICZNY,
    i zobaczyć ile jest tam błędów.
    P. S. __INDEKS ŻYWIENIOWY, a; __INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.  
    IŻ, to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, a; IG, to marketing, obłuda i biznes.

    Zobacz też: IRL KRAKÓW.
    __Książka; _pt._______:  PORADNIK  ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
    __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
    __ADRES_______:  www.magdalirl.com.pl/